BeddingFX

BeddingFX is een nieuwe boxstrooisel op basis van speciaal gemodificeerde kleimineralen. Uniek vanwege de ongeveënaard hoge vochtopname én effectieve werking in de mestkelder tegen schuimvorming en ammoniak vervluchtiging. Als stalstrooisel is het heel zacht, blijvend rul en goed op te mengen met vlas, stro of zaagsel. Berg Fourage levert BeddingFX in bigbags bij jou op het erf. 

Bedding FX | in praktijk 2 | Berg Fourage
BeddingFX | Berg Fourage

de werking
van bedding fx

BeddingFX is een nieuw stalstrooisel op basis van speciaal gemodificeerde kleimineralen. In de mestput draagt BeddingFX bij aan het voorkomen van schuimvorming en een effectieve binding van stikstof in de mest. In de ligboxen is het, dankzij een ongeëvenaard absorptievermogen en een pH-waarde van 9,5, zeer effectief tegen omgevingsbacterien.  

BeddingFX | in praktijk 4 | Berg Fourage

Het toepassen
van beddingfx

BeddingFX is met name geschikt voor diepstrooiselboxen en wordt opgemengd met reguliere stalstrooisels, zoals vlas, stro of zaagsel. In de mestput vormen de kleimineralen als het ware 'laagjes'. Het bezinkt niet, maar bindt mineralen en voedingstoffen in de mest. Zo ontstaat er minder schuim en wordt de ammoniakuitstoot beperkt.

Jaarrond bedding in de boxen strooien, zorgt ervoor dat de kleimineralen geleidelijk in de mestkelder komen. Met regelmatig mixen bevorder je de werking en verspreiding van de mineralen. 

1% FX mineralen 
Voor een optimale werking adviseren wij in totaal 1% FXmineralen toe te voegen op de totale kuubs mestproductie. Dat kan met BeddingFX alleen, of aangevuld met SlurryFX rechtstreeks in de put. 

Introductiekorting | FX mineralen | Berg Fourage

10% introductiekorting

Om zelf het effect van de FX mineralen te ervaren, kun je BeddingFX de eerste maand bestellen met 10% introductiekorting.

Neem contact op met één van onze Fourage-specialisten. Zij vertellen je graag meer over de werking, actuele prijzen en benodigde hoeveelheid voor jouw stal.

Meer over SlurryFX+

Meer over HygieneFX+

VIND DE FOURAGE-SPECIALIST
IN JOUW regio