HygieneFX

HygieneFX is een nieuw hygienepoeder op basis van speciaal gemodificeerde kleimineralen. Uniek vanwege de ongeveënaard hoge vochtopname én effectieve werking in de mestkelder tegen schuimvorming en ammoniak vervluchtiging. Het is een heel zacht, makkelijk in te strooien poeder voor op rubber matten. Dankzij de pH-waarde van 9,5 remt HygieneFX zeer effectief bacteriegroei in de boxen. Berg Fourage levert HygieneFX in zakken of bigbags bij jou op het erf. 

HygieneFX | in praktijk 1 | Berg Fourage
HygieneFX | Berg Fourage

de werking
van hygienefx

HygieneFX is een nieuw hygienepoeder op basis van speciaal gemodificeerde kleimineralen. In de mestput draagt HygieneFX bij aan het voorkomen van schuimvorming en een effectieve binding van stikstof in de mest. In de ligboxen is het, dankzij een ongeëvenaard absorptievermogen en een pH-waarde van 9,5, zeer effectief tegen omgevingsbacterien.  

HygieneFX | klankverhaal Hofmeijer | Berg Fourage

'Mooie totaaloplossing voor mest, bodem en diergezondheid'

Berg Fourage teste de HygieneFX uitgebreid in de praktijk. Zo ook bij melkveehouder Gerrit Hofmeijer in Dalerveen (Dr). In de ene stal combineerde hij SlurryFX in de put met HygieneFX in de boxen, in de andere stal deed hij niets.

''Het is een heel natuurlijk product, dus dat geeft mij al een goed gevoel. Het pakt de schuimvorming in de mestkelder overduidelijk aan. Daarnaast blijkt uit onze mestmonsters dat de ammoniak gebonden stikstof in de mest met zo'n 20% gestegen is. Dat zou betekenen dat we straks met minder kunstmest af kunnen voor hetzelfde gewas.''

Over het gebruik van de hygienepoeder is Hofmeijer duidelijk. ''Het strooit heel makkelijk in en we hebben het idee dat de boxen langer droog blijven. Mooi dat we zo een totaaloplossing hebben voor mest, bodem en diergezondheid.'' 

HygieneFX | In praktijk 2 | Berg Fourage

Het toepassen
van HygieneFX

HygieneFX is met name geschikt voor rubber matten als enkelvoudig hygienepoeder. In de mestput vormen de kleimineralen als het ware 'laagjes'. Het bezinkt niet, maar bindt mineralen en voedingstoffen in de mest. Zo ontstaat er minder schuim en wordt de ammoniakuitstoot beperkt.

Jaarrond hygienepoeder in de boxen strooien, zorgt ervoor dat de kleimineralen geleidelijk in de mestkelder komen. Met regelmatig mixen bevorder je de werking en verspreiding van de mineralen. 

1% FX mineralen 
Voor een optimale werking adviseren wij in totaal 1% FX mineralen toe te voegen op de totale kuubs mestproductie. Dat kan met HygieneFX alleen, of aangevuld met SlurryFX rechtstreeks in de put. 

Introductiekorting | FX mineralen | Berg Fourage

10% introductiekorting

Om zelf het effect van de FX mineralen te ervaren, kun je HygieneFX de eerste maand bestellen met 10% introductiekorting.

Neem contact op met één van onze Fourage-specialisten. Zij vertellen je graag meer over de werking,  actuele prijzen en benodigde hoeveelheid voor jouw mestkelder.

Meer over SlurryFX+

Meer over BeddingFX+

VIND DE FOURAGE-SPECIALIST
IN JOUW regio