0

Skal biocontroleSkal Biocontrole

Skal Biocontrole zet zich in als onafhankelijke toezichthouder in voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland. Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. De Europese overheid bepaalt de regels en Skal controleert of de bio-ondernemers hier aan voldoen.

Elk bedrijf dat biologische producten wil produceren, verwerken, verpakken, importeren, verhandelen, exporteren of opslaan moet hiervoor door Skal gecertificeerd zijn. Biologische landbouw en voeding zijn wettelijk omschreven begrippen en het woord 'biologisch' is een wettelijk beschermde term. De wetgeving is gericht op het verzekeren van eerlijke concurrentie, een goede werking van de interne markt en op het behoud en de rechtvaardiging van het vertrouwen van de consument in biologische producten.

Berg Fourage verhandeld biologische producten en is daarvoor SKAL gecertificeerd. Dit betekend dat Berg Fourage gecertificeerde, biologische producten mag in- en verkopen. Jaarlijks worden wij door SKAL gecontroleerd of wij ons aan de wettelijke voorschriften van SKAL houden. Van elke vracht is zowel het product als de receptuur gecertificeerd.

SKAL nr. Berg Fourage: 102792

Al onze kwaliteitscertificaten zijn op te vragen via 0341 - 76 82 22 of info@bergfourage.nl