0

Recensies


Waar de koeien met andere producten nog wel eens dikke hakken hadden, is dat met stro-kalk verleden tijd!
 

Vijf jaar geleden hebben wij de boerderij van mijn ouders overgenomen. Op dit moment melken wij 105 melkkoeien met een jaarrond gemiddelde van 10.400 liter melk. De melk heeft een eiwitgehalte van 3,66 eiwit en een vetgehalte van 4,44. Het celgetal ligt op 115. In onze stal hebben wij boxen die uitgerust zijn met koematrassen.

Wij hebben samen met Berg Fourage gekeken welk product het beste bij ons past. Nadat wij eerst rietzaagsel met kalk hebben geprobeerd, heeft Berg Fourage ons vorig jaar het advies gegeven om stro-kalk te gebruiken en dat was een goede keuze! Dit is het strooisel wat het beste in ons bedrijf past! De koeien zijn gezond en liggen comfortabel in de stro-kalk. Waar de koeien met andere producten nog wel eens dikke hakken hadden, is dat met stro-kalk verleden tijd.

Door het strooien van stro-kalk zijn de matrassen wit van de kalk. Dit is een mooi en fris gezicht! Daarnaast merken wij dat de stro-kalk een positief effect heeft op de mest. Onze ervaring met dit strooisel is erg positief en willen dit graag bij collega-veehouders aanraden.

- Kasper Agro