0
IMG_8155_website

Het ontstaan

Het wordt tijd om Berg Fourage te ontdekken

Een eigen zaak beginnen, dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Maar voor de jonge ondernemer, Wichert van den Berg is dit vanaf jongs af aan wel duidelijk. Hij wil volop voor de handel gaan. Met zijn agrarische achtergrond is het voor hem vanzelfsprekend om de klant een totaalpakket aan fourage te bieden. Vanaf dat moment gaat het hard. Hij koopt hier eens wat gras en daar eens wat stro en hij verkoopt het weer. Met een kleine marge. Dit wordt steeds groter en breder. Het werd ook hoog tijd om eens een website te bouwen besloot hij. Zo kwam er een website. Dit blijkt wel goed te werken. "Ik zag er goud in", zegt Wichert met het ondernemersvuur in zijn ogen. En weet je waarom? Ik wil er volledig voor de klant zijn. Alleen een handelskantoor dus. Geen hoge kosten en tijdverdrijf aan transport. Maar service aan mijn klanten! Is de kwaliteit niet goed? Wij komen langs en lossen het op. Kortom: Doordat ik een handelskantoor ben, kan ik kleine marges doorberekenen. En leveren wij dus altijd een product met de scherpste prijs.

Enfin, Wichert ziet meer kansen voor zich liggen. Er komt steeds meer op zijn pad. Hij ging diverse producten zoals stro, hooi, luzerne, aardappelen etc. inkopen in het buitenland onder andere Duitsland, Frankrijk, Spanje, Engeland en Denemarken. Zodat hij de klant de juiste kwaliteit en prijs kon bieden. Regelmatig gaat Wichert naar het buitenland om de producten te controleren en contacten te onderhouden.

De razendsnelle groei van de handel brengt Wichert tot nog meer gedrevenheid. Geen klant belt te vroeg of te laat op de dag. Hij wil er voor de klant zijn. Een mix van service, prijs en kwaliteit brengen Berg Fourage tot een succes.

De afgelopen jaren heeft Berg Fourage een totaal plaatje aan producten samengesteld. Niet dat u elk product nodig heeft. Natuurlijk niet, maar welk ruwvoeder, strooisel of bijvoeder product ook zoekt, u gaat 'm vinden bij ons.

Wichert van den Berg is erg trots op zijn bedrijf welke hij gebruikt als vrijetijds besteding. "Mijn werk is mijn hobby. De klanten wil ik graag met een goed gevoel en het beste advies weer graag terug zien."