0

Nieuws

Fosfaatbijeenkomst                                                                                                                                                                                                                                  Stoppersregeling: mogelijkheden rond afvoer blijven beperkt
Agrarische export breekt record: 85 miljard uitgevoerd
Kerstgroet
Transport feestdagen
En de winnaar is...
RMV Gorinchem
FrieslandCampina verhoogt melkprijs naar 33,00 euro

RMV Hardenberg
Wat zijn de mogelijkheden na mais? 
Opbrengst snijmais blijft een grote gok
Vreugdenhil en spotmarkt plussen
Stress in grasland op de loer
Hittestress dreigt voor melkkoe
Biologische markt
Nieuwe oogst!
Noodsteun voor wateroverlast in buurlanden
Berg Fourage is Skal gecertificeerd!
Temperatuur stijgt, houd infectiedruk onder controle!
Wereldmelkdag 2016!
Campagne aardappelpersvezel en perspulp!
Fotoactie
Bestel op tijd uw producten!
Campagne perspulp
Deelnemer van SecureFeed
Verkoopondersteuning
Berg Fourage Bijvoeders B.V.
Berg Fourage lanceert webshop!


Doornspijk, 11 januari 2018

Fosfaatbijeenkomst 

Uitnodiging bijeenkomst

Slim omgaan met fosfaatregels en een managementstrategie

Fosfaatrechten, het fosfaatredutieplan en hoe haal je het meeste uit je fosfaatrechten?

Datum: Woensdag 17 januari 2018 

Locatie: Hotel Waanders (Rijksweg 12 te Staphorst)

Tijd: Inloop om 19:15 uur, start bijeenkomst om 19:45 uur, einde rond 22:00 uur.

Kosten: De bijeenkomst kunt u kosteloos bijwonen, maar het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

De nieuwe regels over fosfaatrechten en de gevolgen van het fosfaatreductieplan houden de gemoederen flink bezig. Niet alleen melkveehouders ervaren de gevolgen, ook vleesveehouders worden getroffen. Tijdens de bijeenkomst komen de juridische gevolgen en oplossingen aan bod. Ook wordt besproken hoe je de productie kunt verbeteren. Zo komen de vogende vragen aan bod:

 • Kan ik nog iets te ondernemen tegen het bedrag dat ik moet betalen op grond van het fosfaatreductieplan?
 • Hoe werkt het kopen of leasen van fosfaatrechten?
 • Kom ik in aanmerking voor extra fosfaatrechten op grond van bijzondere omstandigheden (knelgevallen)?
 • Komen fosfaatrechten aan de pachter of de verpachter toe?
 • Wat zijn de fiscale gevolgen van fosfaatrechten?
 • Hoe kan ik de productie verbeteren door tijdmanagement en organisatie?
 • Wat zijn uitvoerbare stappen voor optimalisatie?
 • Wat is de achtergrond van koegedrag, en wat kun je ermee?
 • Wat zijn cruciale voorwaarden voor meer melk tegen lage kosten?

De sprekers

Nico Bouwman   

Advocaat bij REIN Advoacten & Adviseurs

Nico is als advocaat thuis in het adviseren en procederen over het fosfaatreductieplan en fosfaatrechten. Nico is een zoon van een loonwerker en werkte jarenlang op een boerderij. Hij praat je tijdens de bijeenkomst bij over de juridische gevolgen en oplossingen.

Contactgegevens: 06 340 93 944 | bouwman@rein.nl

Teun Sleurink                                                                                                                                                                                                                

Consulant bij Dairy Tuner

Teun is een toegewijd voedings- en melkveeproductiespecialist met zeer uitgebreide ervaring in praktische toepassing van kennis, openbaar spreken, en het managen van melkveeondernemingen. Door zijn internationale ervaring heeft hij een 'database' aan praktisch toepasbare kennis ontwikkelt welke hij graag bedrijfsspecifiek maakt. Hij vertelt je tijdens de bijeenkomst hoe je het meeste uit fosfaatrechten kunt halen door work-flow, cow-flow, protocol matig werken, inzet van personeel en uiteraard rantsoenen.

Contactgegevens: 06 5365 6474 | info@dairytuner.com     

Wichert van den Berg                                                                                                                                                                                        

Eigenaar Berg Group

Wichert heeft een handel- en bemiddelingskantoor in fourage, strooisels en grondstoffen. De in- en verkoop gebeurd in heel de EU. Wichert houdt zich ook bezig met het opfokken en afmesten van en op diverse locaties in en buiten Nederland. Hij verzorgt de introductie van de bijeenkomst en praat het geheel aan elkaar.

Contactgegevens: 0314 786222 | info@bergfourage.nl 

Otto Tijseling                                                                                                                                                                                                                

Eigenaar van Kijfeed

Otto bemiddelt in krachtvoeders, grondstoffen, ruwvoeders en meststoffen. De dagelijkse samenwerking met Wichert resulteerde in deze voorlichtingsavond. Het wordt een leerzame avond. Otto zorgt er voor dat deze avond in goede banen wordt begeleid.

Contactgegevens: 06 23019384 | otto@kijfeed.nl

Aanmelden

De bijeenkomst kun je kosteloos bijwonen, maar het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Aanmelden kan tot uiterlijk 12 januari 2018. Meld je daarom direct aan door een e-mail te sturen naar fosfaat@rein.nl of info@bergfourage.nl. Graag ontvangen wij de namen van degenen die komen, hun e-mailadres en telefoonnummer.

Dringende vragen?

Heb je vragen die niet kunnen wachten tot de bijeenkomst? Bijvoorbeeld over of het zin heeft om in bezwaar te gaan tegen de beschikking van je zuivelonderneming of RVO? Neem dan gerust nu al vrijblijvend contact op. Bovenstaand vind je de contactgegevens van de sprekers.


Doornspijk, 10 februari 2017

Stoppersregeling: mogelijkheden rond afvoer blijven beperkt

Vandaag presenteerde staatssecretaris Van Dam officieel de stoppersregeling in de Staatscourant. Daaruit blijkt dat de subsidie per dier alleen wordt toegekend bij slacht, export of sterfte. Een verruiming van de afvoermogelijkheden zit er niet in. Wel krijgen stoppers alsnog subsidie op jongvee wat ze afvoeren.

Met de beperkte mogelijkheden om dieren af te voeren, is de kans groot dat daarmee goed producerende gezonde dieren alsnog naar de slacht verdwijnen. Hoewel dit niet volledig is te voorkomen noemt de LTO de mogelijkheid dat stoppende veehouder koeien ruilen met hun buurman. Ze doen er volgens de belangenorganisatie wel verstandig aan om de administratie goed bij te houden.

276 euro per kalf, 636 euro per pink

In eerste instantie werd er nog vanuit gegaan dat er geen subsidie wordt toekend op jongvee wat het veld moet ruimen. De vergoeding voor het jongvee is 276 euro per kalf en 636 euro per pink. Dit geldt voor een maximum van 0,44 kalveren en 0,36 pinken per melkkoe.

De stoppersregeling kent drie openstellingen. De eerste gaat in op 20 februari en duurt tot en met 3 maart. Eind maart en begin mei volgen nog twee inschrijfrondes. Het subsidieplafond voor de eerste tranche is 12 miljoen euro, met een vergoeding van 1.200 euro per koe (btw-vrij). In de tweede en derde tranche zijn de vergoedingen per melkkoe lager. Er geldt een verplichte afvoer van melkkoeien via slacht, export of sterfte.

Mogelijkheid om opnieuw te melken

Wanneer stoppers hun relatienummer en inschrijving bij de Kamer van Koophandel behouden, krijgen zij in 2018 fosfaatrechten toekend. Zij kunnen in 2018 weer melkvee gaan houden. Het alternatief is het overdragen van de fosfaatrechten, waarbij de rechten mogelijk worden gekort.

Belangrijkste doelstelling van de stoppersregeling is de afvoer van 60.000 GVE, wat neer komt op 2,5 miljoen kilo fosfaat. Een andere maatregel in het fosfaatreductiepakket is de GVE-reductieregeling. De wordt naar verwachting rond 17 februari 2017 gepubliceerd

Bron: www.melkvee.nl


Doornspijk, 22 januari 2017

Agrarische export breekt record: 85 miljard uitgevoerd

Nederland heeft vorig jaar voor een recordbedrag van 85 miljard euro aan onder meer groenten, fruit, zuivel, vlees en bloemen uitgevoerd. Dat is 4,4 procent meer dan in het jaar daarvoor. De uitvoer was niet eerder zo groot en de stijging ten opzichte van het voorgaande jaar is de hoogste sinds 2011, zegt het ministerie van Economische Zaken.

Mondiaal gezien exporteert alleen de VS meer aan agrarische producten dan Nederland. Na ons land volgen Duitsland, Brazilië, China en Frankrijk. 

Ook de export van landbouwmaterialen en -technologie steeg, naar 9 miljard euro. Het ministerie baseert zich op voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en Wageningen Economic Research.

Van de nieuwere technologie die Nederland exporteert is een deel bijvoorbeeld gericht op precisielandbouw. Daarbij kunnen sensoren onder meer via drones en gps in de gaten houden hoeveel voedingsstoffen en bestrijdingsmiddelen verschillende planten nodig hebben.

Agri & Food
Duitsland is de belangrijkste handelspartner. Van de agrarische export blijft ruim driekwart in Europa. Het gaat dan vooral om tomaten, paprika's, komkommers, vlees en zuivel. Nederlandse bloemen en planten worden meer buiten Europa verhandeld.

Van de 85 miljard aan agrarische export is 24 miljard wederuitvoer. Dat betekent dat producten worden geïmporteerd, bewerkt en vervolgens geëxporteerd. De 'agri & food'-sector is goed voor ruim een vijfde (22 procent) van de totale Nederlandse export.

Bron: www.nos.nl


Doornspijk, 23 december 2016

Kerstgroet

Namens Team Berg Fourage wensen wij u prettige feestdagen en een gelukkig, ondernemend 2017!


Doornspijk, 6 december 2016

Transport feestdagen

Nog 19 dagen en dan staat Kerst en Oud en Nieuw voor de deur. Wij willen dat u, en uw koeien de feestdagen met een gevulde maag en een zacht bed door kunnen komen. De transportsector staat rondom deze dagen nagenoeg stil. Daarom maken wij u er graag op attent dat u uw voorraden checkt en waar nodig met ons overlegd of dit nog aangevuld moet worden. Zorg ervoor dat de benodigde producten zo snel mogelijk besteld zijn. Op deze manier komen wij als agrarische sector zonder verliezen en met een gerust hart de feestdagen door.

Mocht u wel wat tekort hebben, wij hebben altijd een oplossing!

Volgende week is een snelle levering gegarandeerd. Daarna is alles in overleg.

Berg Fourage, met ons boert u beter!


Doornspijk, 5 december 2016

En de winnaars zijn....!

De Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Hardenberg en Gorinchem zijn weer voorbij. Wij kijken terug op een succesvolle beurs en willen u bedanken voor uw bezoek.

De vlieg is door de kerk, de winnaars van de prijsvraag: "hoeveel vliegen zitten er in de ton" zijn bekend! Er zaten 479 vliegen in de ton en de volgende winnaars zaten hier het dichtste bij.

RMV Hardenberg - Maatschap Bekkedam uit Haaksbergen
RMV Gorinchem - J. van de Panne uit Kerkwerve

Van harte gefeliciteerd met het winnen van de vliegenlamp! 


Doornspijk, 21 november 2016

RMV Gorinchem


Doornspijk, 31 oktober 2016

FrieslandCampina verhoogt melkprijs naar 33,00 euro

FrieslandCampina verhoogt haar garantieprijs voor november naar 33,00 euro per 100 kilo melk. Dit is een stijging van 3,75 euro ten opzichte van de garantieprijs van oktober (29,25 euro).

Volgens de zuivelcoöperatie is 0,30 euro een correctie op te laag ingeschatte melkprijzen van de referentiebedrijven in laatste maanden. Vooral kaas en boter doen het de laatste tijd goed.

De garantieprijs geldt voor 100 kilo melk met 3,47 procent eiwit, 4,41 procent vet en 4,51 procent lactose en is exclusief btw. De vermelde bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 600.000 kilo melk op jaarbasis.

Bron: www.melkvee.nl


Doornspijk, 10 oktober 2016

RMV Hardenberg


Doornspijk, 28 september 2016

Op veel percelen snijmais zal het optimale oogstmoment snel aanbreken. Veelal een vroege maisoogst, dus voldoende ruimte voor een geslaagde vervolgteelt dit najaar.

Wat zijn de mogelijkheden na mais?

Grasland
Vruchtwisseling van mais met gras levert voor beide teelten een forse meerwaarde. De afbraak van organische stof tijdens de maisteelt wordt door gras deels gecompenseerd. Maar ook het gras profiteert: gras in vruchtwisseling met mais levert maar liefst 11% meer droge stof per hectare op, zo blijkt uit meerjaarse proeven op proefbedrijf de Marke. Wageningen UR adviseert dan ook om grasland om de 5 – 6 jaar te vernieuwen.

Stem het grasmengsel goed af op het primaire gebruiksdoel. Voor 1 tot 2 jaar de hoogste opbrengst kies je een rotatiemengsel met Italiaans raaigras. Havera 2 bevat naast 40% Engels raaigras, 60% Italiaans raaigras van het voedertype, voor een zeer hoge opbrengst én voederwaarde. Blijft het perceel langer dan 2 jaar grasland, kies dan voor overwegend tetraploïd Engels raaigras, zoals in Havera 1 en 4.

Vanggewas
Is de volgteelt mais of een akkerbouwgewas, dan zijn er diverse vanggewassen beschikbaar met hun specifieke voordelen:

 • Engels raaigras geeft de beste beworteling en daarmee de meeste organische stof voor de bodem
 • Japanse haver zorgt in een korte tijd voor veel biomassa en legt daarmee veel stikstof (N) vast
 • Italiaans raaigras heeft een zeer snelle beginontwikkeling en goede beworteling
 • Bladkool, liefst met bladraap, is een eenvoudig en goedkoop vanggewas. Bladraap geeft extra N-binding
 • Gele mosterd kan ook nog gezaaid worden en levert snel veel organische stof

Zaai het vanggewas zo snel mogelijk na de maisoogst in, voor de maximale groei en vastlegging van nutriënten. Trek de grond goed los en zaai conform de aanbevolen zaadhoeveelheid. Na mais op zand- en lössgrond is een vanggewas telen verplicht.

* Bron: www.boerenbusiness.nl


Doornspijk, 15 september 2016

Opbrengst snijmais blijft een grote gok

Opbrengstverschillen van ruim 50 procent gaat Nederland zien gedurende de snijmaïsoogst die er aan zit te komen. De eerste percelen rijpe, dan wel noodrijpe maïs zijn ondertussen van de akker. Tegelijkertijd heeft het noorden nog naar schatting twee weken nodig voor de maïs rijp is.

Wat betekent het voor de ruwvoerpositie en waar is de ravage in de maïs nog groter?

'Je hebt maïs die mooi rijp is en maïs die noodrijp is.' Een quote die gehoord wordt wanneer er gevraagd wordt naar de maïs in het zuiden van Nederland. Daar bevindt zich een strook die aan het begin van het groeiseizoen te maken kreeg met waterschade. Een slechte beworteling en uitspoeling van fosfaat was het gevolg. 'Daar is maïs die niet afrijpt maar verdroogt', aldus Jos Groot Koerkamp veehouderijmanager van Limagrain.

Groot Koerkamp schat in dat het zuidoosten van Nederland, waar een groot deel van de snijmaïs staat, tegen een opbrengstderving van naar schatting 30 tot 40 procent kijkt. Nog groter is de schade in het Belgische Limburg. 'Door het natte voorjaar stevenen we af op de slechtste maïsoogst ooit', zegt landbouwexpert Luc Busschaert in interview met Het Belang van Limburg.  

Toch is er nog geen reden voor paniek, want in Nederland kon daarentegen wel een riant volume aan gras geoogst worden. Minder maïs betekent dat er nog meer gekeken gaat worden naar de inzet van gras in combinatie met bijvoorbeeld perspulp en aardappelvezels. Van perspulp is al bekend dat er in Nederland minder gaat komen door een tegenvallende bietenoogst. Over de aardappelvezels kan nog niets gezegd worden.


Doornspijk, 15 september 2016

Vreugdenhil en spotmarkt plussen

Vreugdenhil verhoogt haar melkprijs voor de tweede maand op rij. Over augustus krijgen melkveehouders 25,12 euro per 100 kilo melk uitbetaald. De huidige spotprijs bedraagt 37,50 euro voor Nederland, zo noteert de EU Milk Market Observatory (MMO).

Spotmarkt: ‘Land van melk en honing’

In december 2015 noteerde de spotmarkt de laagste prijs voor Nederlandse leveranciers in meer dan zes jaar, met 17 euro per 100 kilo melk. In april dit jaar bedroeg dat nog slechts 17,5 euro per 100 kilo melk. Sindsdien plust de notering van de spotmarkt maandelijks met een rechte lijn omhoog. In juli kregen melkveehouders 27,5 euro per 100 kilo melk en nu staat de notering op 37,5 euro per 100 kilo melk.

Nederland plust 11,7 euro op EU

Nederlandse zuivel noteert in september veel hoger op de spotmarkt dan de gemiddelde prijzen die in Europa worden betaald. De MMO analyse laat een huidige gemiddelde Europese melkprijs zien van 25,8 euro per 100 kilo melk. Een verschil met Nederland van bijna 12 euro per 100 kilo melk. Opvallend, want over het algemeen blijft de spotmarkt notering veel stabieler dan de individuele landennotering. Een lage notering zoals deze is al meer dan zes jaar niet voorgekomen.

* Bron: www.melkvee.nl


Doornspijk, 29 juli 2016

Stress in grasland op de loer

Op de meeste graslanden in Nederland is de beschikbare stikstof in de bodem beperkt, nu al twee of soms zelfs drie snedes zijn ingekuild.

Gras blijft groeien, mede dankzij de vele neerslag van de afgelopen maanden. De mineralenvoorziening is de bodem op veel plaatsen in het land niet rijk genoeg om de planten nog steeds van voldoende stikstof te voorzien. De kleur van het gras vervaagt en kans op roest neemt toe. Wil je gras goed laten herstellen? Dan zou er eigenlijk meer stikstof op het land moeten. In veel gevallen is dit niet mogelijk. De grootste kunstmest buffer is op. Het is dus een kwestie van de laatste resten verdelen.

Vrij strooien van Kali

Een ander element dat uitkomst kan bieden is Kali. Voor dit mineraal geldt geen restrictie in gebruik op het land. Aan Kali is in veel gevallen een gebrek. Het is een mineraal die zorgt voor transport van koolhydraten van wortels naar de bovengrondse delen. Net als Natrium, speelt het een belangrijke rol bij de waterhuishouding van bodem en plant. Een goede kalivoorziening is daarom erg belangrijk. Krijgt de wortel van de plant onvoldoende binnen, dan loopt de voedingsstroom naar de bovengrondse delen niet optimaal. Daardoor ontstaat stagnatie in groei van de plant.

Meststof bevat of Kali of Stikstof. De meeste leveranciers bieden de mineralen apart aan. Kali onttrekt namelijk omgevingsvocht, in de silo geeft dit risico op brugvorming. Het vocht komt de kwaliteit van de korrel niet ten goede. Dit mineraal is belangrijk voor droogte resistentie en de kwaliteit van het eindproduct: de graskuil.

Voordelig bekalken

Met de huidige marktsituatie wordt de focus op kostprijs weer benadrukt. Veehouders die veel voer van het land weten te halen hebben daarbij een voorsprong. Berg Fourage speelt hierop in met Bergocal-Soil. Dit product zorgt ervoor dat de balans in de bodem wordt hersteld.

Wilt u meer weten over de werking en specificaties van die product? Bel dan 0341-768222 of stuur een bericht naar 06-86878055.

* Bron: www.melkvee.nl


Doornspijk, 20 juli 2016

Hittestress dreigt voor melkkoe

De oplopende temperatuur moet voor melkveehouders een signaal zijn dat koeien last kunnen hebben van hittestress. Hittestress manifesteert zich al vanaf 21 graden. 

Hogere temperaturen, hoge luchtvochtigheid en weinig wind versterken de mate van hittestress. De voeropname van de koeien kan onder druk komen te staan, waardoor uiteindelijk het functioneren van de pens in het gedrang komt en als gevolg ook de melkproductie en de weerstand van het dier. Met de volgende maatregelen zijn de gevolgen van hittestress te beperken:

 • Ondersteun de natuurlijke ventilatie met mechanische. Kies voor een ventilator met voldoende capaciteit voor de stal.
 • Ventileer vooral over het looppad van de koeien achter het voerhek. Dat stimuleert koeien om daar naar toe te gaan en te vreten.
 • Ventileer ook de wachtruimte. De koeien staan daar dicht op elkaar waardoor het nog warmer wordt.
 • Vernevel water via slangen en daarop aangebrachte spuitdoppen over de koeien achter het voerhek. Dit geeft directe koeling. Zorg dan wel voor adequate mechanische ventilatie anders loopt de luchtvochtigheid in de stal hoog op en dat beperkt weer de afgifte van vocht door zweten.
 • Houd bij weidegang koeien tijdens het warmste deel van de dag binnen. Weiden gaat het best in de vroege ochtend en 's nachts.
 • Breng, bij tijdelijk opstallen, indien mogelijk vers gras naar de koe door zelf te maaien. Zo houdt u het rantsoen zo stabiel mogelijk.
 • Zorg voor voldoende drinkpunten met voldoende debiet van schoon en vers drinkwater. Koeien drinken meer bij warm weer. Vuistregel is dan 40 liter per dag plus vier maal de dagproductie.
 • Maak het rantsoen hoog energetisch. Zo blijft de totale energieopname gelijk bij verlaagde voeropname.
 • Gebruik eventueel middelen die de zuurtegraad in de pens stabiliseren.
 • Voer niet meer krachtvoer als koeien minder melk gaan geven.
 • Voer eventueel meerdere keren per dag kleinere porties zodat de koeien steeds fris voer ter beschikking hebben. Bij deze temperaturen broeit een voermengsel voor het voerhek snel en loopt de smakelijkheid snel terug.

Bron: De Boerderij


Doornspijk, 6 juli 2016

De Biologische markt groeit maar de productie blijft achter!

De verwachting is dat de binnenlandse markt voor biologisch voedsel de komende vijf jaar met ruim 50 procent groeit. Dat biedt kansen voor omschakelaars, maar de Nederlandse biologische productie blijft vooralsnog achter bij de vraag.

De meest gevraagde producten zijn droge kruidenierswaren, AGF, zuivel en vlees. Vanuit Nederland worden er nu veel biologische producten de grens over geleverd en de verwachting is dat dit meer zal worden. 'Kortom een enorm potentieel voor ondernemers in de biologische voedselketen.'

De bank zou dan ook verwachten dat boeren en tuinders staan te springen om om te schakelen. Toch gebeurt dat maar mondjesmaat. Het aantal bio-bedrijven is vorig jaar met 25 toegenomen tot 1.625 en schommelt al jaren rond de 1.600.Ook het areaal bio (plus in omschakeling) groeit langzaam, van 54.000 hectare in 2010 naar 59.000 hectare nu. Het aantal biologische verwerkers en handelaren groeit wel flink door.

Als vraag en aanbod van biologische producten te ver uit elkaar groeien, ontstaat het risico dat de oplopende prijs de groei gaat remmen. Stimulering vanuit de overheid en verwerkings- en handelsbedrijven (contractafspraken met leveranciers) is daarom nodig om biologisch verder te kunnen laten groeien.

Bron: Rapport ABN AMRO over de biologische sector.


Doornspijk, 30 juni 2016

Nieuwe oogst!

De eerste oogst weidehooi en kort gesneden/gehakseld gerstestro is binnengehaald in Frankrijk! Frankrijk is meestal een van de eerste landen in Europa waar geoogst wordt.

In tegenstelling tot de afgelopen periode was het weer tijdens de oogst goed. Hierdoor zijn onze producten van goede kwaliteit!

Heeft u vragen of wilt u een bestelling doorgeven? 
Bel dan 0341-768222 of stuur een bericht naar 06-86878055.
 


Doornspijk, 28 juni 2016

Noodsteun voor wateroverlast in buurlanden

In Frankrijk en Duitsland heeft de overheid financiële tegemoetkomingen en andere noodhulp beschikbaar gesteld voor de wateroverlast. In Vlaanderen is overleg over erkenning als algemene ramp. Nederland houdt vast aan de brede weersverzekering voor schade door overvloedige regen.

Het verwoestende effect van de hevige regen van mei en begin juni in het zuiden en zuidwesten van Duitsland heeft de overheid in drie deelstaten ertoe bewogen met noodsteunmaatregelen te komen. Schade aan de veestapel, gewassen, gebouwen, machines en voorraden kan in Beieren uit een voor de situatie speciaal ingesteld noodhulpfonds worden gecompenseerd. Ook in Frankrijk is de schade nog niet te overzien. Wel is duidelijk dat een flink aantal velden met graan, aardappelen of vollegrondsgroente als verloren beschouwd moeten worden.
 


Doornspijk, 15 juni 2016

Berg Fourage is Skal gecertificeerd!

Door meer vraag in de markt naar biologische producten heeft Berg Fourage zich Skal laten certificeren.
Op dit moment staan er 1630 biologische boeren en meer dan 2200 levensmiddelenfabrikanten onder toezicht van Skal.
Vanaf heden mag u ook Berg Fourage hierbij rekenen, en dat betekend dat wij ons aanbod nog breder in de markt kunnen zetten.

Meer informatie over Skal vindt u op www.skal.nl.

Wilt u biologische producten in- of verkopen? Neem dan contact met ons op!

Wij zijn nu ook bereikbaar via WhatsApp > 0686878055.
 


Doornspijk, 13 juni 2016

Temperatuur stijgt, houd infectiedruk onder controle!

Zomer, voor velen een aantrekkelijk vooruitzicht. Voor u als melkveehouder betekent de zomer extra alertheid op de uiergezondheid van uw koeien. De infectiedruk stijgt en door hittestress neemt de weerstand bij de koeien af. Een verhoogd celgetal en (sub)klinische mastitis liggen op de loer. Preventieve maatregelen zijn nodig om de melkkwaliteit en celgetal onder controle te houden.

Hierbij enkele tips:

 • Besteed extra aandacht aan een schoon ligbed. Door te kiezen juiste strooisel daalt de infectiedruk;
 • Verhoog de weerstand en voorkom pensverzuring door de juiste balans in het rantsoen;
 • Ondersteun de weerstand van de koe met ongeraffineerd veezout;
 • Voorkom dat omgevingsbacteriën zoals E-coli, Strep, Uberis en Klebsiella het uier binnen dringen;
 • Melk hygiënisch: gebruik melkershandschoenen en voorbehandeldoekjes;
 • Vervang tijdig de tepelvoeringen en zorg voor een goede afstelling van de melkinstallatie;
 • Zorg voor voldoende schoon drinkwater, goede ventilatie en voldoende schaduwplekken;
 • Verwijder regelmatig de mest uit de afkalfstal, ziekenboeg of hetgeen wat op de roosters ligt.
 • Zorg voor een adequate vliegenbestrijding.

Kijk hier voor al onze producten!
 


Doornspijk, 1 juni 2016

 Vandaag is het de Wereldmelkdag 2016!

Op initiatief van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) is 1 juni bestempeld als Wereldmelkdag. Jaarlijks wordt stilgestaan bij de onmisbare rol van melk in de ontwikkeling van een mensenleven.
 


Doornspijk, 31 mei 2016

Campagne aardappelpersvezel en perspulp!

De voorverkoop van de aardappelpersvezel is van start! Vanaf eind augustus worden de eerste vrachten geleverd. Bel 0341-768222 of mail naar verkoop@bergfourage.nl om uw vrachten te reserveren.

U kunt zich nu ook aanmelden voor de perspulp campagne. Wij kopen de perspulp rechtstreeks in bij een fabriek in Duitsland zonder tussenkomst van een bekend bedrijf. Onze kwaliteitsperspulp heeft een droge stof percentage tussen de 27 en 30 %. Op dit moment zijn er echter nog geen prijzen van de perspulp bekend, wij houden u op de hoogte!
 


Doornspijk, 10 maart 2016

 Fotoactie

Bent u tevreden over Berg Fourage?    

Stuur uw leukste of mooiste actiefoto op en win de Berg Fourage muts! Één keer in de 2 weken maken wij een winnaar bekend.
Uw foto('s) komen in de nieuwsbrief en op onze facebookpagina te staan. De winnaar krijgt de Berg Fourage muts thuisgestuurd!

U kunt uw foto('s) sturen naar verkoop@bergfourage.nl of appen naar 06-13451943. Hoe origineler uw foto('s), hoe meer kans u maakt op een mooie Berg Fourage muts!
 


Doornspijk, 7 december 2015

Bestel op tijd uw producten!

Tijdens Kerst en Oud en Nieuw is het soms moeilijk om op tijd te leveren. Dit komt doordat de export tijdens de feestdagen voor een groot gedeelte stil staat. Zorg dat u de benodigde producten zo snel mogelijk besteld zodat wij ons best kunnen doen om een transport te regelen. Mocht dit niet lukken en komt u toch te kort? Overleg dan met ons. Wij kunnen ervoor zorgen dat u geleverd krijgt vanuit onze opslag in Doornspijk.

Berg Fourage, met ons boert u beter!
 


Doornspijk, 24 september 2015

De nieuwe campagne perspulp is van start! 

Rechtstreekt ingekocht bij de fabriek:

 • Duitse perspulp
 • Minder bewerkt dan de Nederlandse perspulp
 • Hoge kwaliteit
 • Tussen de 27 - 30% droge stof

Overleg met ons over de beste prijs. 
Mail naar verkoop@bergourage.nl of bel 0341-768222.
 


Doornspijk, 23 september 2015

Deelnemer van SecureFeed!

Begin 2015 hebben wij ons bedrijf aangemeld bij SecureFeed. Hiervoor hebben wij de fysieke audit doorlopen en op 9 september jl. bericht ontvangen dat Berg Fourage en Berg Fourage Bijvoeders als deelnemers op de lijst van SecureFeed staan! 

Wat is SecureFeed?

SecureFeed is een onafhankelijke organisatie die staat voor de borging van de voedselveiligheid van diervoeders. SecureFeed ontwikkelt en beheert een gezamenlijk systeem voor monitoring en risicobeoordeling van grondstoffen en de leveranciers ervan. 

Waarom zijn wij deelnemer van SecureFeed?

Per 1 januari 2016 veranderen de leveringsvoorwaarden van de Nederlandse Zuivel Organisatie. Alle melkveehouders dienen hun diervoeders aan te kopen bij een bedrijf dat deelnemer is van SecureFeed.

Kijk voor meer informatie op http://www.securefeed.eu.

 

 



 


Doornspijk, 12 november 2014

Verkoopondersteuning

Vanaf heden ondersteunt Otto Tijseling de verkoop in de regio's Friesland, Groningen, Flevoland en de NO-polder. Wij heten Otto van harte welkom binnen ons team en hopen op een prettige samenwerking.

Otto is een zelfstandig ondernemer en runt het bedrijf Kijfeed. Net als Berg Fourage gaat Otto voor korte lijnen tussen de klant en leverancier en vind hij het belangrijk om persoonlijke contacten te onderhouden.

Woont u in de regio van Otto en wilt u kennis met hem maken? Neem dan contact op met 06 23019384 voor meer informatie of een bezoek aan uw bedrijf. Uiteraard kunt u ook nog contact opnemen met Wichert, 06 13451943. U kunt van ons de beste kwaliteit voor de scherpste prijs blijven verwachten. 
 


Doornspijk, 12 november 2014

Berg Fourage Bijvoeders B.V.

Sinds kort werkt Wichert van den Berg samen met Gebroeders Oude Lenferink. Samen hebben zij een nieuw bedrijf opgericht, Berg Fourage Bijvoeders B.V. Deze B.V. koop en verkoopt alleen natte en steekvaste producten. De producten worden rechtstreeks geladen in Frankrijk en Duitsland waardoor wij scherp bij u kunnen leveren.

Het assortiment bestaat uit:

 • Aardappelpersvezel
 • Aardappelsnippers
 • Aardappelzetmeel vloeibaar
 • Aardappelpersschillen
 • Aardappelzetmeel steekvast
 • Aardappelstoomschillen
 • Aardappelschraapsel
 • Bierbostel
 • Cigarant
 • Corngold
 • Erwtenpersvezeld
 • Graanbostel
 • Perspulp
 • Proficorn
 • Voeraardappelen

Let op: nog niet alle producten zijn beschikbaar!

Per 1 januari 2015 zullen alle bijvoederproducten geleverd worden vanuit Berg Fourage Bijvoeders B.V. Vanzelfsprekend wordt Berg Fourage Bijvoeders GMP+ gecertificeerd, verzekerd voor productaansprakelijkheid volgende de FrieslandCampina-norm, komt te staan op de witte lijst voor melkveehouders en wordt aangemeld bij SecureFeed.  
 


Doornspijk, 10 juli 2014

Berg Fourage lanceert eerste webshop in fouragehandel!

Bij Berg Fourage in Doornspijk kunt u vanaf heden al uw producten online bestellen. Deze fouragehandel is de eerste in Nederland met een online webshop.

Na 4 maanden voorbereiding heeft Berg Fourage deze week haar virtuele deuren geopend. Via de website www.bergfourage.nl bieden zij ruwvoeders, strooisels en bijproducten aan. Berg Fourage staat onder leiding van Wichert van den Berg, een jonge en ambitieuze ondernemer van 27 jaar oud. Wichert zegt: "als je mee wilt gaan in de markt, moet je als bedrijf blijven ontwikkelen en investeren in de toekomst. Wij willen ons graag inzetten voor de sector en schaalvergroting in de landbouw".

In de webshop staan de producten netjes en overzichtelijk weergegeven met de actuele prijzen. De bestellingen kunnen online op een eenvoudige manier worden geplaatst. Mocht de klant deskundig advies willen ontvangen, dan kan er online gechat worden met een van de medewerkers bij Berg Fourage.

Berg Fourage is een bedrijf dat zich richt op uitstekende kwaliteitsproducten, diensten en verzekerd voor productaansprakelijkheid volgens de Friesland Campina norm. Zij zijn GMP+ gecertificeerd en staat op de witte lijst van melkveehouders.
Berg Fourage: een jonge dynamische onderneming met een visie voor de toekomst.