Slurry FX®

SlurryFX® is een kant-en-klaar, vloeibaar mineralenmengsel dat rechtstreeks in de mestkelder gepompt wordt. Het is geen lapmiddel, maar een natuurlijk en duurzame oplossing tegen schuimvorming en ammoniak vervluchtiging in de mest. Berg Fourage levert SlurryFX met een tankwagen bij jou op het erf. 

SlurryFX in de put pompen | Berg Fourage
Slurry FX | Berg Fourage

De werking
van SlurryFX

SlurryFX is een nieuwe mest-verrijker op basis van speciaal gemodificeerde kleimineralen. Uniek vanwege zijn effectieve werking tegen schuimvorming en innovatieve binding van stikstof in de mest. Daarnaast draagt SlurryFX bij aan een betere mixbaaheid van de mest, frisser stalklimaat en betere bemestingswaardes van eigen drijfmest.

Praktijkproef Slurry FX | Kroes | Berg Fourage

'Het scheelt ons aanzienlijk
mestafvoerkosten'

Berg Fourage teste de SlurryFX uitgebreid in de praktijk. Zo ook bij kalverhouder Evert Kroes in Uddel (Gld). In vier van de vijf mestkelders liet hij de vloeibare variant FX mineralen pompen, in de vijde put deed hij niets.

''Ik was sceptisch toen we met de proef startten. We hebben al van alles geprobeerd tegen schuim, maar met onvoldoende resultaat. Nu zien we heel duidelijk dat het werkt. Het schuim is voor 80-90% weg. Dat scheelt ons aanzienlijk mestafvoerkosten in de winter en we kunnen nu probleemloos schone kalveren afleveren.'' 

Slurry FX | in praktijk1 | Berg Fourage

Het toepassen
van Slurry FX

SlurryFX wordt rechtstreeks in de mestkelder gepompt. De kleimineralen vormen als het ware 'laagjes' in de mest. Het bezinkt niet, maar bindt mineralen en voedingstoffen in de mest. Zo ontstaat er minder schuim en wordt de ammoniakuitstoot beperkt. Eenmalig slurry in de mestkelder pompen, pakt het probleem bij de bron aan. Met regelmatig mixen bevorder je de werking en verspreiding van de mineralen. 

1% FX mineralen 
Voor een optimale werking adviseren wij in totaal 1% FXmineralen toe te voegen op de totale kuubs mestproductie. Dat kan met SlurryFX alleen, of als aanvulling bij het gebruik van HygieneFX of BeddingFX in de stal.

Introductiekorting | FX mineralen | Berg Fourage

10% introductiekorting

Om zelf het effect van de FX mineralen te ervaren, kun je SlurryFX de eerste maand bestellen met 10% introductiekorting.

Neem contact op met één van onze Fourage-specialisten. Zij vertellen je graag meer over de werking,  actuele prijzen en benodigde hoeveelheid voor jouw mestkelder.

Meer over BeddingFX+

Meer over HygieneFX+