Stalstrooisels

Op zoek naar een goede bedding voor jouw ligboxenstal of potstal? Berg Fourage heeft het grootste assortiment stalstrooisels voor melkveehouders, vleesveehouders en geitenhouders. Of je nu een strooisel zoekt dat een extra zacht ligbed geeft, makkelijk instrooit of juist extra hygiënisch is: wij hebben altijd een passend stalstrooisel voor jouw bedrijf. Onze Fourage-specialisten denken graag met je mee. 

Selecteer:
Loading...
Uienblad - Berg Fourage - 01
Uienblad
Prijzen in overleg. (excl. BTW.)

Uienblad is een unieke reststroom die ingezet kan worden als voordelig stalstrooisel in potstallen. Het is een droog product dat Berg Fourage losgestort bij jou op het erf levert. 

BeddingFX | Berg Fourage
BeddingFX
Prijzen in overleg. (excl. BTW.)

BeddingFX is droge mineralentoepassing met een dubbelfunctie als strooisel én als mestverbetering. Uniek vanwege de ongeveënaard hoge vochtopname én effectieve werking in de mestkelder tegen schuimvorming en ammoniak vervluchtiging. 

Vlas-kalk van Berg Fourage
Vlas-kalk
Prijzen in overleg. (excl. BTW.)
Vlas-kalk is een hoogwaardig, rul vlasstrooisel met zanderige structuur. Het laat zich goed uitstrooien en verdelen, zowel handmatig als machinaal. Het vormt een superzacht ligbed, is zuinig in gebruik en extra hygiënisch. 
speltdoppellets van Berg Fourage - 2
Speltdoppellets
Prijzen in overleg. (excl. BTW.)

Speltdoppellets zijn op jaarbasis één van de meest betaalbare stalstrooisels. Door hun hoge absorptievermogen vormen de uiteengevallen korrels een ideale bedding. 

Gemalen stro van Berg Fourage - 2
Gemalen stro
Prijzen in overleg. (excl. BTW.)

Gemalen stro is een fijn en ontstoft strooisel, dat zeer geschikt is voor rubber matten of waterbedden in de stal. Licht van gewicht en leverbaar in kleine baaltjes of losgestort, maakt het instrooien makkelijk.

HygieneFX | Berg Fourage
HygieneFX
Prijzen in overleg. (excl. BTW.)

HygieneFX is een nieuw hygiënepoeder op basis van speciaal gemodificeerde kleimineralen. Uniek vanwege de ongeveënaard hoge vochtopname én effectieve werking in de mestkelder tegen schuimvorming en ammoniak vervluchtiging.

FXpellets - stalstrooisel - Berg Fourage
FXpellets
Prijzen in overleg. (excl. BTW.)

FXpellets zijn een kant-en-klaar korrelstrooisel op basis van speltdoppen, vlas en FX mineralen. De pellets geven een vast en hygiënisch ligbed en zijn makkelijk in te strooien. Voor extra organische stof én effectieve FX-werking in de mestkelder. 

Spaans stro van Berg Fourage - 2
Spaans stro
Prijzen in overleg. (excl. BTW.)

Spaans stro is hoogwaardig stro dat door bewerking met een hamermolen fijner van structuur is dan gangbare strosoorten.

Hygomix van Berg Fourage
Hygomix
Prijzen in overleg. (excl. BTW.)

Hygomix is een kant-en-klaar kalkstrooisel dat zeer geschikt is voor rubber matten en als aanvulling in de afkalfstal en kalverboxen. Het poeder is van zichzelf iets plakkerig, waardoor het goed blijft liggen. 

Eierschalen van Berg Fourage - 2
Eierschalen
Prijzen in overleg. (excl. BTW.)

Eierschaal is een unieke kalksoort die zowel in potstal als op het bouwland toegepast kan worden. De hoge pH-waarde hygiëniseert de potstal. 

stro-kalk van Berg Fourage - 2
Stro-kalk
Prijzen in overleg. (excl. BTW.)

Stro-kalk is een rul strooisel met goede vochtopname. Het vormt een vast ligbed voor maximaal koecomfort. Bovendien zorgt de mengverhouding met kalk voor minder bacteriegroei in de ligboxen. Aangenaam en hygiënisch dus! 

Tarwestro van Berg Fourage - 2
Tarwestro
Prijzen in overleg. (excl. BTW.)

Tarwestro is de meest gangbare strosoort, dat veel wordt ingezet in potstallen, afkalfstallen en kalverboxen. Het stro biedt een warme ondergrond en heeft een goed absorptievermogen.